Skip to content

Foredragsholdere

Lars Jacob Pedersen og Sveinung Jørgensen

Lars Jacob Pedersen og Sveinung Jørgensen

Hva er økonomisk bærekraft?

Sveinung Jørgensen er førsteamanuensis ved NHH, og Lars Jacob Tynes Pedersen er professor ved NHH.

Sammen leder de Centre for Sustainable Business ved NHH, og de har snart 20 års erfaring med forskningsbasert innovasjon sammen med bedrifter i inn- og utland som forsøker å forene bærekraft og lønnsomhet. De har sin egen podcast, Bærekraftseventyr, og de leder store forskningsprosjekter med norske virksomheter som eksperimenterer med nye, grønne forretningsmodeller. De sitter videre i styrer og «advisory boards», og de driver rådgivning og lederopplæring på temaer knyttet til bærekraft, sirkulærøkonomi og forretningsmodellinnovasjon. De er forfattere av en rekke bøker, artikler og et rikt monn av filmer og annet materiale om bærekraftig forretningsmodellinnovasjon, og de er hyppige foredragsholdere og kursholdere.

Anja Bakken Riise

Oppgjør med overforbruket

Anja er leder i Framtiden i våre hender. Anja har studert utviklingsstudier og tidligere jobbet som leder i Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og vært byrådssekretær for Oslos miljøbyråd. Hun sitter i styret til Handelens Miljøfond. I 2021 ga Anja ut boka “Mitt klimaregnskap – et forsøk på å leve bærekraftig og løsningene vi trenger”.

Anders Nordstad

Myter og sannheter om mat, politikk, makt og penger

Siviløkonom. Tidligere råvaretrader, generalsekretær i NBS og profesjonell fotballspiller. Foredragsholder, folkeopplyser, myteknuser og forfatter. Årets formidler under Matprisen 2022. Vinner av beredskapsprisen 2023.

Julie Brodtkorb

Hva er en bærekraftig anleggsbransje?

Daglig løpejente for norske maskinentreprenører i alle landets kommuner. Maskinførerprøven på dumper og gravemaskin + sertifikat lastebil. Lever og ånder for norsk anleggsbransje. Har Norges kuleste hjem på 4 hjul.

Linda Refvik

Takk den er gammel!
Hvordan kan gamle vaner og nye forretningsmodeller kan bidra til et mer bærekraftig forbruk og en lønnsom fremtid for tekstilindustrien.

Linda Refvik er grunder og CEO i NF&TA, som er næringsklyngen for tekstil i Norge. NF&TA mobiliserer næringsliv, innovasjonspartnere, utdanning og forskning, til å samarbeide om å utvikle en verdiskapende og sirkulær fremtid for næringen. NF&TA er en del av det offisielle klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters. Gjennom sitt arbeid har hun bred erfaring innen endringsledelse og omstillingsprosesser, strategiutvikling og innovasjon. Linda har erfaring fra blant annet IKEA og Varner.

Idar Kreutzer

Bærekraft akkurat nå

Idar Kreutzer er direktør i NHO og jobber med internasjonalt arbeid, digitalisering og bærekraft. Han har vært administrerende direktør i Finans Norge og konsernsjef i Storebrand. Kreutzer har hatt flere styreverv, inkludert ved Universitetet i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo. Han er medlem av Norges Handelshøyskoles Advisory Board og Naturrisikoutvalget, som leverte sin rapport i februar 2024. Kreutzer har tidligere levert rapporter om risikokapital i Norden og finansnæringens veikart for grønn konkurransekraft. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Peder Kjøs

Men hva kan vel jeg gjøre?
Individ og fellesskap i møte med store utfordringer

1997: Utdannet psykolog, Universitetet i Oslo. 1997-2005: Ullvin (rusinstitusjon), Asker PPT, Lier sykehus, Bjerketun (ungdomsinstitusjon). 2005-2012: Privatpraksis. 2016: NRK-dokumentaren «Jeg Mot Meg», gruppeterapi med unge voksne. 2017: Doktorgrad i psykologi, Universitetet i Oslo, avhandling om mekling etter samlivsbrudd. 2020: NRK-podcasten «Hos Peder», terapi. 2023: «Du kan få det bedre», Kagge forlag.

Lokale foredragsholdere

Hilde Hoff Nordskar

Recouture

Marte Bolsø Jøleid

Økonomisjekken AS

Nils Harald Martinsen

Varmepumpe & Service

Underholdning

Ann Beate Solstad Eide

Kristin Bjerkerud

Back To Top