skip to Main Content

Årets foredragsholdere

Lars Jacob Pedersen og Sveinung Jørgensen

Lars Jacob Pedersen og Sveinung Jørgensen

Hvorfor bærekraftig business må bli big business
Lars Jacob Pedersen er førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH), med doktorgrad fra samme institusjon. Sammen med Sveinung Jørgensen har han utviklet flere kurs i bærekraftige forretningsmodeller – både på masternivå og NHH Executive. Han forsker på smarte og bærekraftige forretningsmodeller og adferdsøkonomi, og han jobber tett med bedrifter i inn- og utland. Sammen med Jørgensen leder han det 3-årige prosjektet Bærekraft Hadeland.

Sveinung Jørgensen er ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og Norges Handelshøyskole (NHH). Han er utdannet siviløkonom fra NHH og har doktorgrad fra Karlstads universitet. Jørgensen er en «prakademiker» som elsker å undervise, og han har flere styreverv. Sammen med Lars Jacob Tynes Pedersen har han utviklet flere kurs i bærekraftige forretningsmodeller – både på master og NHH Executive. Sammen med Jørgensen leder han det 3-årige prosjektet Bærekraft Hadeland.

Petter Gulli

Petter Gulli

Bli bærekraftig eller forsvinn
Gulli er strategisk rådgiver i 12YEARS. I mer enn 30 år har han  jobbet med reklame og markedsføring, eller turboen på forbrukermaskineriet som han selv kaller det. I 2018 sa han opp jobben som partner i et av Norges ledende digitalbyråer for å konsentrere seg 100% om det han brenner for: Hvordan vi skal få engasjert folk flest i det grønne skiftet, hvordan man kan skape konkurransefortrinn ut av bærekraft, og sist men ikke minst hvordan man hindrer grønnvasking og misbruk av bærekraftsmålene. Petter er grunnlegger og strategisk rådgiver innen bærekraftig merkevarebygging i 12YEARS, en av initiativtakerne til Grønnvaskingsplakaten, styremedlem i WWF Verdens Naturfond og forfatter av boka «HÅP – en praktisk guide for klimaoptimister». Petter vant prisen «Årets ildsjel 2020», for hans utrettelige jobb med å formidle kunnskap, erfaringer og løsninger fra sitt fagfelt, og for å bidra til å en mer bærekraftig framtid.

BA Desken

BAdesKen

Ken André Ottesen
Ken André Ottesen er en veldig morsom avismann og totning med røtter på Raufoss. Han startet sin yrkeskarriere i Oppland Arbeiderblad rett etter videregående. Her jobbet han både som journalist og nyhetsredaktør og siden har Ken André jobbet i flere nasjonale aviser. I dag er han kanskje mest kjent som BAdesKen, instagramkontoen med mer enn 350.000 følgere. Her driver han kjærlig harselas med landets lokalaviser. Om du var til stede på Hadelandskonferansen i fjor husker du garantert latterkulene Ken André ga oss. Han kommer tilbake i år og gir deg et hysterisk morsomt skråblikk på lokale nyheter, med hovedvekt på vår egen, Avisen Hadeland. Stålsett deg for støle lattermuskler.

Brita Staal

Den ærligste jobben; hvordan gjøre det vi vet vi må gjøre

Brita Staal er til daglig spesialist innen bærekraftsstrategi og risikostyring i SALT. Hun har et stort engasjement for bærekraftsarbeid lokalt så vel som internasjonalt. Med solid erfaring fra internasjonalt arbeid er Brita Staal en verdifull ressurs i arbeidet med å ruste verden for en bærekraftig utvikling. Hun legger fokus på at vi ikke må utvanne bærekraftsbegrepet, men jobbe med det som har reelt potensial for endring. Næringslivet besitter nøkkelen for bærekraftig utvikling og både store og små aktører kan bidra gjennom smart klima- og bærekraftsarbeid. Til oss kommer hun sammen med Ida Hatlebrekke for å utfordre salen på hva som er den viktigste jobben innen bærekraft framover og hvordan den bør gjøres.

Ida Hatlebrekke

Den ærligste jobben; hvordan gjøre det vi vet vi må gjøre
Ida Hatlebrekke er leder for Klima & Miljø i Møller Mobility Group. Hun er tidligere gründer og daglig leder av FOLK Oslo – en arena og driver for bærekraftig forretningsutvikling med partnere som Fortum, Oslo Kommune og Accenture. Ida er utdannet i internasjonal politikk fra Northeastern University i Boston og har mangeårig erfaring fra arbeid med bærekraftige forretningsmodeller og sosialt entreprenørskap. Etter studiene arbeidet hun i det prisbelønte kommunikasjonsbyrået Trigger som spesialrådgiver i samfunnskommunikasjon med oppdrag innen strategi og samfunnsansvar. Hun er også initiativtager til grønnvaskingsplakaten.

Til årets konferanse kommer hun i tospann med Brita Staal for å rette fokus på hva som er den viktigste jobben innen bærekraft framover og hvordan den bør gjøres.

Lars Erik Lund

Fra «bruk og kast»-samfunnet til «ta vare på»-samfunnet

Lars Erik er konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke – Norges største og en av Skandinavias ledende entreprenører. Lars Erik er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har mer enn 25 års erfaring fra norsk næringsliv – fra selskapssiden og fra konsulentsiden, der han har rådgitt en rekke toppledere i norsk næringsliv. Etter et åpent innlegg på sosiale medier om hvordan han i hele sin profesjonelle karriere har slitt med psykisk helse og depresjoner, har Lars Erik brukt deler av tiden sin på å forelese og skrive om hvordan næringslivet bedre kan bli rausere i møte med forskjeller og mangfold. Til Hadelandskonferansen kommer han for å inspirere oss til å gi rom for hele mennesket, for å gå fra bruk-og-kast-samfunnet til ta-vare-på-samfunnet.

Lokale foredragsholdere

Ann-Christin Andersen

Andersen blir styreleder i Å Energi – det fusjonerte selskapet mellom Glitre Energi og Agder Energi. Hun har eget konsulentfirma 4ADA i Drammen, og har vært digital direktør og mangeårig leder med internasjonal erfaring fra bl.a. TechnipFMC. Hun har lang erfaring fra offshoreindustrien som teknisk leder, prosjektleder og i lederstillinger med internasjonalt ansvar. Hun er styreleder i Glitre Energi, Drammen Havn, Quantafuel og Tidetec. Andersen er utdannet sivilingeniør i Offshore Electrical Engineering fra Heriot-Watt i Edinburgh, og har en Executive MBA fra IMD Business School.

Eva Kleffelgård

Villflor As er en liten planteskole, et staudegartneri, som fokuserer på produksjon av naturplanter, dvs planter som naturlig er hjemmehørende i Norge, og for Villflors del særlig Østlandet, og Oslo området. Den gunstige beliggenheten på Hadeland, gir Villflor nærhet til den største delen av markedet – selv om de også sender planter til Sør- og Vestlandet. Villflor selger hovedsakelig små pluggplanter til bruk i anlegg, planter som er enklere å sette raskt i en travel bransje. I en tid med stadig mer fokus på bærekraft, det kortreiste og tilrettelegging for insekter og miljø, ser det ut til at Villflor har truffet blink. I den korte tiden de har vært operative, har de rukket å flytte hele produksjonen, og tredoble kapasiteten. Villflor har vokst fra leid jord i Vestre Gran, til egen eiendom å utvikle i Brandbu. Til Hadelandskonferansen kommer innehaver Eva Kleffelgård for å presentere sitt grønne prosjekt.

Mer enn spisbart

Linn Werner er bosatt på Harestua og står bak konseptet Mer enn spisbart, hvor hun inspirerer folk til å ta gode matvalg samtidig som de kan spare penger og redusere matsvinn hjemme. Instagramkontoen hennes har på kort tid fått en lojal heiagjeng med 25 000 følgere. Hun har også utviklet en rekke produkter til bruk i matlaging og på kjøkkenet og samarbeider med andre aktører om ernæring og kosthold. Linn gjester årets konferanse for å inspirere oss til å bli enda mer glad i sunn, næringsrik og bærekraftig mat.

HRA

Ole Petter Løbben er daglig leder for Hadeland og Ringerike Avfallsselskap og er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk, med spesialisering innen treforedlings- og miljøteknologi. Hadeland og Ringerike Avfallsselskap AS (HRA) samler inn, sorterer og gjenvinner avfallet fra 67 000 innbyggere på Hadeland og Ringerike. De er en moderne miljøbedrift som bidrar til det grønne skiftet på Hadeland og Ringerike. Ole Petter Løbben kommer til Hadelandskonferansen 2022 for å presentere virksomhetens grønne satsninger.

Underholdning

Johanna Demker

Musikalsk innslag

Johanna Demker er en svensk singer-songwriter bosatt på Harestua. Johanna finner inspirasjon i Americana-sjangeren og tidlig svensk pop. Hun lager lyriskinspirerte og melodiske sanger om kjærlighet, natur, relasjoner og alt menneskelig. Johanna er født og oppvokst i Uppsala, Sverige, men flyttet til Norge etter gymnaset for å studere musikk og har senere blitt boende i landet, og nå med base på Hadeland. Hun er årets musikalske gjest på Hadelandskonferansen 2022.

Back To Top